Vastgoedprofessional

Effectief communiceren met klanten: 6 handige prompts voor ChatGPT

DatHuis streeft ernaar om de traditionele rol van de makelaar te transformeren in die van een woonregisseur. Ons doel is om jou alle tools te geven waarmee je consumenten gedurende hun gehele wooncarrière kunt begeleiden: van de zoektocht naar hun eerste woning tot het moment dat ze besluiten te verhuizen naar een nieuwe woning. In lijn met dit doel, bieden we je in deze blog 6 handige prompts die je direct kunt toepassen om effectief te communiceren met klanten door middel van ChatGPT. Dankzij deze tips kun je jouw communicatie nog beter laten aansluiten bij de individuele behoeften van elke klant.

1. Gebruik de ideale prompt voor de beste output

Hoe beter jouw instructie aan ChatGPT (prompt) hoe beter de output. Een goede prompt heeft de volgende opbouw:

  1. Rol
  2. Context
  3. Instructies output
  4. Details
  5. Stimulus

Prompt:

Doe je voor als copywriter met 10 jaar ervaring in de financiële sector.

Je werkt voor hypotheekketen Hypotheekland. Het is de bedoeling om een blogbericht te schrijven voor starters die hun eerste woning willen gaan kopen. Ze richten zich op starters die onzeker zijn over hun kansen op de woningmarkt.

Schrijf een blogbericht van 500 w0orden dat de belangrijkste zaken bespreekt waar je als starter rekening mee moet houden als je een hypotheek aan gaat vragen. Sluit af met belangrijkste tips en een call-2action voor een gratis adviesgesprek.

Hypotheekland is een informele organisatie. De toon moet professioneel zijn, maar wel de juiste tone of voice hebben om Gen-z aan te spreken.

Haal eerst diep adem en geef daarna pas je antwoord.

Iteratie

Neem niet zomaar genoegen met het antwoord. Je kunt ChatGPT vragen om de output aan te passen. Bijvoorbeeld, voeg 5 tips toe, maak de schrijfstijl formeler, pas de volgorde aan van… naar, etc. Op deze manier kun je in diverse stappen toewerken naar het perfecte eindresultaat.

 

2. Controleer je teksten op spelling

Belangrijk in geschreven communicatie is dat de spelling en grammatica klopt. En met ChatGPT is dat zeer eenvoudig geworden. Je hebt namelijk een eindredacteur tot je beschikking. Gebruik deze prompt om je tekst te laten controleren:

Prompt:

Doe je voor als eindredacteur met 10 jaar ervaring. Controleer de spelling en grammatica van de volgende tekst: [plak hier je tekst]

3. Verbeter de leesbaarheid van je tekst

Naast de spelling is ook de leesbaarheid van je tekst belangrijk. Dit betreft vooral de opbouw van de zinnen. ChatGPT kan de tekst voor jou analyseren en herschrijven. Hierbij helpt het om informatie over de doelgroep mee te geven.

Prompt:

Herschrijf de volgende tekst. Zorg dat de tekst begrijpelijk en leesbaar is voor consumenten. Focus op het vereenvoudigen van vakjargon, het inkorten van lange zinnen en het duidelijk uiteenzetten van de kernpunten. Hier is de tekst: […]

4. Laat ChatGPT teksten in jouw stijl schrijven

Je kan ChatGPT teksten laten schrijven in jouw stijl. Om dit mogelijk te maken, zoek één of meer artikelen die jouw stijl goed naar voren laten komen. Vervolgens kan je die tekst(en) gebruiken om ChatGPT te leren wat jouw schrijfstijl is. Gebruik hiervoor de volgende prompt:

Prompt:

Hier is een tekst van mijn hand. Analyseer de stijl, toon, perspectief, taalgebruik en opbouw. Let vooral op de elementen die mijn schrijfstijl uniek maken. Focus je alleen op de stijl, toon, perspectief, taalgebruik en opbouw. Niet op de inhoud van de gegeven tekst. Op basis van deze analyse, schrijf een artikel over […..], met behoud van mijn schrijfstijl en toon. Hier is mijn tekst: [..]

5. Snel een social media update publiceren

Afhankelijk van je doelgroep(en) is het belangrijk om zichtbaar te zijn op sociale media. Maak een contentplan en publiceer regelmatig interessante en relevante informatie op de sociale media kanalen waar je doelgroep zich bevindt. Heb je ergens een interessant artikel gezien voor jouw doelgroep en wil je zichtbaar zijn? Publiceer dan een samenvatting van het artikel op je sociale kanaal.

Prompt:

Doe je voor als copywriter die is gespecialiseerd in vastgoed. Vat de volgende tekst samen en schrijf een aantrekkelijke update die ik als makelaar kan delen op linkedIn om mijn volgers te informeren. Dit zijn consumenten die interesse hebben in alles rondom wonen: [tekst]

6. Optimaliseer je automations met ChatGPT

Gebruik je de automations van DatHuis, dan kun je de inhoud van alle campagnes optimaliseren met ChatGPT. Laat ChatGPT de teksten (her)schrijven, controleren op spelling, of doeltreffender maken.

Prompt:

Doe je voor als tekstschrijver met expertise in de verleidingsprincipes van Cialdini. De volgende tekst wordt per e-mail aan consumenten gestuurd die een waardebepaling van hun woning hebben opgevraagd via onze website. Kijk met welke principes van Cialdini je de tekst conversiegerichter kunt maken:

Beste [naam],

Bedankt voor het aanvragen van een waardecheck voor [adres] via ABC makelaars. We hebben een kopie van de waardecheck met deze e-mail meegestuurd.

Graag horen we of je tevreden bent met deze waardecheck. Ben je van plan om je woning te verkopen, of ben je op zoek naar advies bij aankoop? Laat het ons weten. We maken graag kennis met je.

Groeten, [naam]

Gratis starten