Financieel adviseurs

Wet betaalbare huur biedt leadgeneratiekansen voor makelaars & financieel adviseurs

Onlangs heeft de Tweede Kamer de Wet betaalbare huur aangenomen. Indien deze wet ook door de Eerste Kamer wordt goedgekeurd, zal het puntenstelsel uitgebreid worden naar middenhuurwoningen tot en met 186 punten.

Naar verwachting zullen de huren van ongeveer 30.000 woningen hierdoor gemiddeld met 190 euro dalen. De wet treedt naar verwachting op 1 juli in werking. Vanaf dat moment zijn verhuurders van middenhuurwoningen verplicht zich aan de maximale huurprijzen te houden. Huurders kunnen op elk moment naar de Huurcommissie stappen en gemeenten hebben de bevoegdheid om overtredingen van de maximale huurprijs te handhaven.

Gevolgen voor verhuurders

De Wet betaalbare huur beoogt het aantal betaalbare huurwoningen op de markt te vergroten. Tegenstanders van de wet beweren echter dat het een tegengesteld effect zal hebben. Volgens hen zal het rendement voor beleggers dalen door de maximale huurgrenzen, wat waarschijnlijk zal leiden tot de verkoop van woningen door veel particuliere beleggers. Ook zou dit nieuwe particuliere beleggers kunnen ontmoedigen om in vastgoed voor verhuur te investeren.

Snel inzicht in uitpondscenario’s met de nieuwste app van DatHuis

Door de nieuwe wet zullen beslissingen rondom investeren, verhuren en verkopen opnieuw tegen het licht worden gehouden. Daarom heeft DatHuis in samenwerking met Stellax, de Stellax – Huuranalyse & WWS-check app gelanceerd.

Na activatie van de app, kunnen bezoekers van je site een maatwerk rapport voor hun vastgoed kosteloos downloaden via de webwinkel widget. Het rapport, aangepast aan jouw huisstijl, bevat uitgebreide informatie, waaronder financiële analyses. Dit maakt de uitpondscenario’s direct inzichtelijk. Hierdoor kom je op een sympathieke manier in contact met verhuurders en verkopers. Je ontvangt de gegevens van de aanvragers via DatHuis, wat automatische opvolging mogelijk maakt. Het rapport is daardoor een ideale leadgeneratiemogelijkheid voor zowel makelaars als financieel adviseurs.

Meer info: Stellax – Huuranalyse & WWS-check app

Gratis starten