Makelaardij

Brainbay gaat samenwerken met DatHuis

In de NVM nieuwsbrief naar alle leden kondigt brainbay een nieuwe samenwerking met DatHuis aan.

Brainbay ontwikkelt niet alleen eigen applicaties voor NVM-leden op basis van de NVM data, maar faciliteert ook tools van andere partijen, door deze tools exclusief voor NVM-leden te koppelen met ons dataplatform. Zo kunnen NVM-leden gebruikmaken van de beste tools, gevoed met de beste informatie, en blijven we samen de markt een stap voor. Een nieuw voorbeeld hierin is onze samenwerking met DatHuis.

Je woningwaarde checken met de DatHuis app

DatHuis heeft een leadgeneratie-tool ontwikkeld waar al vele NVM-leden gebruik van maken. Geen onbekende dus! Makelaars kunnen de woningwaardecheck van DatHuis als plugin installeren op hun website. Potentiële verkopers die op de website komen laten hun gegevens achter in ruil voor een berekening van de waarde van de woning. Deze gegevens komen terecht in een marketing automation tool, waarmee de makelaar eenvoudig contact onderhoudt met de potentiële verkoper.

Wanneer de potentiële verkoper de stappen in de tool doorloopt, krijgt hij een aantal vergelijkbare woningen te zien die hij naar links of naar rechts kan swipen. Een soort Tinder voor woningen.

Zo selecteert hij zelf de woningen die het meest overeenkomen en die meegenomen worden in de schatting van de woningwaarde. Vanaf eind maart wordt deze tool exclusief voor NVM-leden gevoed met woningen uit de referentiemodule van brainbay. Daarmee wordt de DatHuis woningwaardecheck alleen voor NVM-leden nog accurater en actueler.

De datakoppelingen van de toekomst

Het beschikbaar maken van een koppeling met brainbay voor externe partijen past in de visie van NVM. Samenwerkingen zoals met DatHuis bieden NVM-leden nog betere diensten en dus meer ledenvoordeel, door marktkennis te combineren met onze eigen data en intelligentie. Uiteraard gebeurt dit altijd binnen de kaders van het NVM-databeleid en zijn de diensten exclusief te gebruiken door leden.

“Woningaanbod zal de komende jaren schaars blijven en de tools van DatHuis, en zeker de nieuwe brainbay waardecheck helpen mij al in een eerdere fase nieuwe opdrachten binnen te halen.”

Menno Mönch – Partner bij Mooijekind Vleut Makelaars + Taxateurs

 

Lees hier de volledige aankondiging op de website van de NVM:

https://www.nvm.nl/ledennieuws_maart_2021/brainbay-gaat-samenwerken-met-dathuis

Wil je meer weten? Lees hier verder of plan een demo in:

https://brainbay.dathuis.nl

Beau Bisschops
Beau Bisschops
Gratis starten